tiistai 26. elokuuta 2014

Viimeinen päivä Madridissa

7.8. torstai

Viimeisen päivän ohjelmaan kuului käynti museossa (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia). Pääsyynä museokäyntiin olivat Picasso ja Dali. Museo oli valtava ja vaikka jätimme yhden kokonaisen kerroksen pois visiitistämme, kului siellä aikaa reilu pari tuntia. Museossa on esillä muun muassa Picasson Guernica, joka on valtavan kokoinen maalaus. Maalaus kuvastaa Guernican kaupungin tuhoa sodan aikana. Pääsymaksu museoon oli 8e.

Näkymää Reina Sofiasta.

Kuvassa näkyy mm. Atochan asema.

Museon jälkeen kävelimme kuninkaanlinnalle. Emme käyneet sisällä, vaan jatkoimme eteenpäin.

Kuninkaanlinna.

Loppupäivä ja -ilta kuluivat ostosten ja terassien parissa. Mies olisi käynyt näkötornissa, mutta se olikin suljettu. Torni vaikutti olleen suljettuna jo pidemmän aikaa.
Ilta Puerta del Solilla.

Kotiasema.

Lempiterassi matkalla oli Taberna Angel Sierra, jolla käväisimme ensimmäisenä iltana. Paikka löytyy Placa de Chuecalta. Palvelu oli hyvää ja hinnat edulliset. Iso lasi punaviiniä ja Bulmers maksoivat yhteensä 5,50e ja tavan mukaan pöytään tuotiin myös oliiveja tapaksina.

Angel Sierra.

Matkasta jäi mieleen kompakti kaupunki, jossa voi edetä paljon jalan. Niin halutessaan matka on helppo vetää myös budjetilla, sillä edullisia ruokavaihtoehtoja löytyy. Hotellista saamamme palvelu oli myös hyvää. Lentomme lähti aikaisin aamusta ja Madridin metrot aloittavat toimintansa vasta klo 6 aamulla. Tästä syystä pyysimme respaa tilaamaan meille aamuksi taksin. Hotellilla on sopimus erään kuljettajan kanssa ja hinta lentokentälle on kiinteä, 30e. Kuljettaja oli aamulla ajoissa valmiina odottamassa meitä respassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti