keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Viinitilojen viereen viinille

22.3. Perjantai

Viimeinen päivä reissusta. Mihin se aika taas hävisikään? Nukuttiin vähän turhan pitkään ja otettiin ajateltiin sitten ottaa vielä rauhallisesti. Käveltiin pikku hiljaa taas Rhonen toiselle puolelle ja ostettiin Part-Dieun asemalta junaliput Vienneen.

Matkalta juna-asemalle.Siinä rakentuu päivän menu.

Ostettiin liput ja jäätiin odottamaan seuraavaa junaa.

Junarata myöhäilee Rhonea. Hello Vienne!

Viennen junalaiturilta. Asemalta otettiin bussi L'isleen, koska bussi nyt sattui menemään sinne. Ajateltiin aluksi mennä alemmas sillan kohdalle, mutta ei jaksettu odottaa, eikä etsiä oikeaa bussia. Tämä hyvä.


Viiniviljelmiä. Oltiin liian myöhään liikenteessä, ei enää edes yritetty joen toiselle puolelle viinitiloille. Käveltiin L'islen bussiasemalta jonkin matkaa keskustanpaan päin. Valitettavasti kävelytie ei mennyt Rhonen vartta. Tai meni, mutta välissä oli motari, joten sinne ei heti päästy.


Jotenkin onnistuttiin löytämään pikkupubi, joten pyyhällettiin sinne ja pyydettiin paikallista viiniä. Toiveena oli kuiva valkoviini. Saatiinkin erittäin paikallista, harmittaa, ettei etiketistä tullut otettua kuvaa muistoksi. Viini oli todella hyvää. Pubi oli paikallisten pikkupubi ja myöhemmin terassilla istuessamme paikan pitäjä tulikin esittelemään meille viinitoimittajan, jonka kautta viiniä on toimitettu myös Alkoon. Alkon erikoinen monopoliasema viinien myyjänä olikin herralle tuttu. Hän luonnollisesti tunsi alueen viinitilat ja suositteli meille Sarl les Vins de Viennen tilaa.

Chez Norbert et Philippe. Kenties asteen askeettista, mutta palvelu loistavaa ja viini mitä parhainta.

Viininmaistelun jälkeen kello oli jo sen verran paljon, että oli pakko lähteä tekemään paluumatkaa Vienneen. Syötiin äärettömän hyvät pizzat (vai oliko vain niin nälkä?) La Scarpetassa ja mentiin laiturille odottelemaan junaa. Sattumoisin juuri tuo meidän valitsema junavuoro olikin sitten myöhässä. Viihdytettiin toisiamme ottamalla mitä erikoisempia valokuvia laiturilla seisovan junan kanssa. Sitten junaan ja pakkailemaan Lyonin kämpälle. Seuraavana aamuna oli lento himaan :(


Viehko Vienne.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti