keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Kaatakaa viininne!

21.3. Torstai

Tästä tulikin päivien päivä!

Meillä oli treffit Lyonissa asuvan suomalaisen kanssa Les Hallesin kauppahallilla, koska oltiin päätetty juhlistaa hienoa päivää nauttien hyvää ruokaa piknikillä. Aino tilaili meille eri kojuilta juustoja ja lihoja melkoisen valikoiman. Osasta saatiin maistiaisia jo valintavaiheessa. Mukaan lähti mm. vuohenjuustoa ja valkohomejuusto, jonka välissä oli jotain mascarpone -tyyppistä. Näiden lisäksi haimme vielä viereisestä kaupasta täydennykseksi hanhenmaksaa, mansikoita, shampanjaa ja viiniä. Parc de la Tête d'Or, olemme valmiita!

Kävelymatka kauppahallilta puistoon oli noin 1,5km ja matkalla näki taas uutta. Puisto on samalla osittain eläintarha ja valittiinkin spotti eläinten läheisyydestä. Voilà! Ei kun kattauspuuhiin.

Champagne! Oli muuten ehkä paras shamppis, mitä tullut maistettua. Eikä hinnalla pilattu (n.25e).


Lehteen kääräistyä suussasulavaa vuohenjuustoa. Tämä nousi meidän kaikkien suosikiksi. Taisi kaveri juustotiskillä ennakoida tämän, koska antoi suoraan kaksi nyyttiä.

Valkohomejuustoa, jonka välissä mascarpone -hässäkkää.

Sisältää hanhenmaksaa ja muistaakseni vasikanlihaa. Näitä sai eri täytteillä. Täytyy sanoa, että hanhenmaksa ei itselle kolahtanut. Saivat likat syödä herkkunsa.

Hengailtiin hyvä tovi (=useampi tunti) piknikkaillen. Ihasteltiin, kun poliisihevosia oli menossa ohi. Nepä tulivatkin viereen ja poliisit alkoivat käydä keskustelua Ainon kanssa. Lopputulema oli, että kaikki viinit, niin mukeista kuin vasta avatusta pullosta, tuli kaataa maahan. Puistossa ei saa nauttia alkoholia. Olisimme saaneet jokainen 68 euron sakot, jos olisimme jatkaneet. Itse asiassa sakkojen saaminen oli ilmeisesti melko lähellä muutenkin, mutta ehkä turistius päästi meidät tästä pälkähästä. Tämä oli yllätys myös Ainolle, kahdeksan vuoden aikana näin ei ollut käynyt kertaakaan. Onneksi oltiin ehditty jo nauttia piknikistä, joutikin kasaamaan kamat ja lähtemään puistosta.

Rhone, näkymä Presqu'ilen suuntaan.

Aino oli näkemässä kavereitaan illasta ja kutsui meidät mukaan. Sovittiin treffit Rhonen varrella olevan laivan terassille ja illasta kuoriutui hyvin hauska ja mielenkiintoinen. Kavereista yksi oli meksikolainen, joka puhui vain ranskaa ja espanjaa, yksi ranskalainen, joka puhui periaatteessa vain ranskaa. Itse en oikeastaan puhu ranskaa, mutta ymmärrän espanjaa. Aino vetelee kaikkia näitä kieliä. Jotenkin illan mittaan kuitenkin yhteinen kieli löytyi. Lisäksi joukkoon liittyi vielä pari ranskalaista, jotka osasivat myös englantia. Kunnon kielikylpy.

Koska seuraava päivä oli viimeinen kokonainen päivä ja sille oli suunnitteilla viinitilailu, emme kutsusta huolimatta lähteneet jatkamaan iltaa seurueen kanssa. Paluumatkalla tuli kuitenkin pyörähdettyä vielä mm. L'atelierissa, joka olikin ihan kiva mesta.

L'atelierin wc-tilat näyttivät tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti