maanantai 23. maaliskuuta 2015

Koh Chang 23.-27.11.

Changin saari oli itselle matkan odotetuin kohde. Saaresta ei ollut valmiiksi mitään mielikuvia, muuta kuin vehreys ja luonnon rauha.

Lauttamatka Tratista Koh Changille maksoi 110baht (3,10e)/hlö ja kesti noin puoli tuntia. Perillä meidät ohjattiin suoraan lavataksiin (80baht (2,25e)/hlö). Matkalaukut heitettiin katolle ja taksi kerättiin täyteen väkeä, jota tiputeltiin matkan varrelle eri hotelleille. Matka itsessään oli jo kokemus, kun lavataksi kulki jyrkän ja mutkaisen nousun sekä laskun kukkulan yli. Matkaa hotellille oli 16km ja se meni nopeasti maisemia ihmetellessä. Sattuipa heti matkan varrella näkymään pari apinaakin. Saaren länsipuoli on pullollaan hotelleita, mutta itäpuoli melko koskematon. Saarelle saavuttua meitä tervehtikin viidakkosaaren kostea ilmasto.


Changille saapumista

Pysähdyspaikan wc; näitä tuli muutama vastaan matkan aikana.

Olimme ilmoittaneet hotellille, että ystäväpariskuntamme on häämatkalla. Hotelli oli koristellut heille sviitin häämatkatyyliin. Minulle ja miehelleni ilmoitettiin, että valitettavasti varaamamme huonetyyppi oli bookattu yli, joten he olivat päivittäneet huonetyyppimme sviitiksi. Ei siis moitteita palvelusta. Hotellialue oli suuri, joten meille järjestettiin kyyti pienellä kärryllä hotellihuoneelle. Koska vieressä ei ollut ravintoloita, kävimme syömässä hotellin buffetin illalla. Kesken ruoan ja bändin esiintymisen meidät yllätti reissun ensimmäinen sade- ja ukkoskuuro.


Hotellihuone. Kavereilla aika samanlainen, mutta koristeltu.

Ensimmäisenä päivänä vuokrasimme skootterit (250baht/7e/pvä) ja lähdimme kiertämään saarta. Suunnaksi otimme saaren eteläosan (länsipuolelta). Saari on ympärysmitaltaan n.60km, mutta sitä ei pääse kiertämään ympäri; eteläosasta puuttuu vielä pieni pätkä tietä. Kai Bae View Pointilta oli postikorttimaisemat ympäristöön. Illaksi menimme White Sand Beachille syömään.

Kai Bae View Point

Kai Bae View Point

Kai Bae View Point




White Sand Beach

White Sand Beach

Toisena päivänä miehet jatkoivat skootterointia saaren toiselle puolelle ja me naiset jäimme kyydistä White Sand Beachin kohdalla. Tässä vaiheessa reissua nahka vihdoin kärähti. Olin ehkä tullut hieman turhan huolettomaksi aurinkorasvan kanssa. Lisäksi vesi oli päiväsaikaan niin korkealla, ettei auringonotto onnistunut kuin aurinkotuolissa. Tästä syystä etupuoli taisi saada vähän turhan suuren annoksen aurinkoa ja UV-säteilyä ja mm. jalkapöydät kärähtivät melko mukavasti. Myöhemmin päivällä pääsi jo levittämään pyyhkeen rantahiekalle ja kääntymään toisin päin. Kaupustelijat eivät Changin rannoilla häirinneet, niitä näkyi koko aikana vain muutama. Ihanaa löhöilyä siis omassa rauhassa. Illasta vesi vetäytyi kauemmas merelle ja paljasti lisää rantahiekkaa.

Rauhallinen iltanäkymä White Sand Beachilla.

Kolmantena päivänä lähdimme vielä skootteroimaan miesten mukana saaren rauhallisemmalle itäpuolelle. Saaren tiet on päällystetty asfaltilla, mutta tietyiltä osin tiet ovat päässeet sortumaan. Palatessa takaisin päin meidät yllätti reissun toinen sade- ja ukkoskuuro. T-paidat päällä skootteroidessa alkoivat pisarat tuntumaan pieniltä neuloilta ihoa vasten, joten pysähdyimme pikkubaariin tien varressa. Vieressä oli kauneussalonki, jonka väki antoi ystävällisesti meidän parkkeerata skootterit katoksensa alle. Vettä tuli valtoimenaan.

Saaren itäpuolta ja sortunutta tietä.




Tienvarsibaarissa sadetta pitämässä.

Viihdyimme Changilla ja varasimme vielä neljännenkin yön. Aluksi meille kerrottiin, että samoja huoneita emme pysty saamaan ja tämä oli meille ok. Loppujen lopuksi hotellilta kuitenkin ilmoitettiin, ettei meidän tarvisekaan muuttaa nykyisistä huoneistamme mihinkään. Palvelu resortissa oli kaikin puolin erittäin hyvää. Wifin oli tosin luvattu toimivan koko resortin alueella, mutta lupauksista huolimatta näin ei ollut ainakaan meidän huoneidemme osalta. Ravintoloiden puolella wifi toimi kuitenkin moitteetta.

Hotelli Koh Changilla: Ramayana Koh Chang Resort & Spa, sis.aamupala 155.76e/3 yötä. Extrayö myös n. 50e/huone. Ilmainen wi-fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti