sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Kohti Karibiaa

Kohdelistalla pitkään ollut Kuuba alkaa pian olla todellisuutta. Vielä 12pv lähtöön. Mitä toimenpiteitä on tullut tehtyä ennen reissua?

Ensinnäkin, kyseessä on ensimmäinen pakettimatkani - vieläpä all inclusive. Pakettimatkaneitsyenä en oikein osannut kikkailla hinnan kanssa. Olin seuraillut matkojen hintoja muutaman vuoden ja yleisesti ottaen hinmat ovat tulleet mukavasti alas. Alunperin katsomani paketti Varaderoon oli 1705e/2vkoa/hlö. Joulukuun alun matkat kuitenkin myytiin melko nopeasti loppuun ja hinnat ehtivät nousta ennen varauksen tekoa. Kun 1. ja 8.12. matkat oli myyty, halusin äkkiä varata matkan. Hinnaksi 4.12. lähdölle tuli 1865e. Pitkään kaikkien mainittujen päivien lähdöt oli loppuunmyyty, kunnes hurrikaani Irma iski Kuubaan. Tämän jälkeen matkoja alkoi vapautua ja hinnat palautuivat ennalleen. Koska matkakohteen/matkan ajankohdan saa kerran vaihtaa veloituksetta,vaihdoin matkan 8.12. päivälle. Hinta 1755e. Lähempänä matkan alkua alkoi tipahdella tarjouksia.

Mitä Kuubaan tarvitsee? Vastaan tähän ennakkokäsitysten perusteella, voi olla, että tästä aiheesta tulee matkan jälkeen päivitystä.
Ainakin nämä asiat tarvitaan:
1. Kuubaan tarvitsee turistikortin. Aurinkomatkojen kautta tämän saa postitse automaattiseti 1-2vkoa ennen lähtöä (käytäntö muuttui juuri, ennen kortit jaettiin koneessa). 2. Lisäksi lento kulkee Yhdysvaltain ilmatilassa, joten matkustajalta vaaditaan ennakkoon TSA secure flight -tiedot. Aurinkomatkojen mukaan tämä sisältää nimitiedot,syntymäajan ja sukupuolen. Aurinkomatkat hoitaa tämänkin matkustajan puolesta.
3. Kuubaan matkustavilta vaaditaan voimassaoleva ja kattava matkustajavakuutus (tulee kattaa lääkäri-,sairaala- ja lääkekulut).
4. Passin tulee olla voimassa 6kk maahan saapumisesta.

Lukemieni juttujen perusteella pyrin varaamaan kaiken kosmetiikan valmiiksi matkaan,koska kaupoissa voi esiintyä puutoksia. Muistaa tulee siis deodorantit, meikit, aurinkorasvat jne. Tilasin etukäteen myös Kuuban tiekartan, joskin Maps.me -sovelluksen on mainittu toimivan hyvin.

Pakettimatkaan päädyttiin sen tarjoaman turvan vuoksi. Kuuba on toistaiseksi itselle tuntematon ja tämänhetkisen käsityksen mukaan melko erilainen paikka verrattuna aiempiin matkakohteisiin. Valmismatkasta huolimatta Havannasta on varattu muutamaksi yöksi majoitus. Matka päätettiin taittaa vuokra-autolla, joka saatiin viimein pari viikkoa sitten vuokrattua netistä. Vuokra-autoa kohtaan on pieniä epäilyksiä, koska useammalta sivustolta on saanut lukea, kuinka autoista on pulaa, eikä varattua autoa olekaan ollut saatavilla. Jos ylipäänsä mitään autoa. Auto siis joko on, tai ei ja jos on, se saattaa olla huonokuntoinen. Jännittää myös, että auto on varattu ja maksettu ranskalaisen firman kautta. Mikäli ongelmia esiintyy, Ranska ei omien kokemusten myötä ole iisein maa saada niitä ratkottua.

Välissä sai jännittää, mitä hurrikaanin ylimeno sai aikaan Varaderon ja Havannan osalta. Tietoliikenneyhteydet Kuubassa eivät muutoinkaan ole hyvät, hurrikaanin jälkeen ne olivat entistä heikommat. Tietoa sai odotella ja kaivella. Matkanjärjestäjältä tietoa ei tullut missään vaiheessa. Parhaat tiedot sai sivustolta http://en.granma.cu Jonkin verran oli apua myös TripAdvisorin keskustelupalstalta kanadalaisilta matkaajilta. Meidän hotelli oli suljettuna jonkin aikaa, se avattiin kuitenkin uudelleen käyttöön syyskun lopussa. Vahingot kohteissa itsessään jäivät ilmeisesti melko pieniksi, mutta joitain hotelleja tuhoutui.

Lentoajat ovat muuttuneet muutamaan kertaan ja viime viikolla muuttui myös konetyyppi -ei vieläkään lentoa 350:llä.

Aika paljon on siis muuttujia ja kaikesta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Mutta avoimin ja innostunein mielin matkaa odotellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti