tiistai 26. maaliskuuta 2019

Lyonin makuja

Keskiviikko 20.3.

Tuntuu, ettei tehty muuta kuin chillailtiin, mutta nähtiin kuitenkin kaikkea. Päivän must see -kohteeksi otettiin Les Halles Paul Bocuse, useasta eri lähteestä suositeltu kauppahalli. Mesta on täynnä makuja notkuvia tiskejä; ostereita, juustoja, leivonnaisia..mitä sitä ihmisen voikaan tehdä mieli. Hinnat ovat korkeammat kuin kaupassa, mutta valikoima on loistava.

Paul Bocuse on tunnettu ranskalainen kokki ja Lyon tunnettu kulinaristisuudestaan. Mikäli ruoka sisältyy mielenkiinnon kohteisiin, on tämä mesta todellakin must see. Lyon on ylipäänsä hyvä paikka ruoan ystävälle, pidetäänhän sitä Ranskan gastronomian pääkaupunkina.


Ennen kauppahallia piti tankata aamupalalla.


Juustoja, juustoja, juustoja. Tiskitolkulla juustoja, om nom!




Meinattiin ottaa viinilasilliset kauppahallilla, mutta osuimmekin mestaan, jossa ei saanut ottaa pelkästään lasillista, vaan sen kanssa tuli ottaa myös syötävää. Testattiin sitten liha-/makkaralautanen. Tämän jälkeen ei koko loppureissulla tullut mieleen syödä minkään tyylistä makkaraa, sen verran sai rasvaähkyn aikaiseksi, vaikka hyviä siivuja olivatkin.

Place des Jacobins, majoituspaikan lähellä oleva aukio.



Illalla yritettiin busseilla Notre Dame basilikalle. Hypättiin väärään bussiin, mutta päästiin kaunista reittiä oikeaan suuntaan ja vaihdettiin lyhyeen kukkulabussiin. Näkymä Notre Damelta oli upea, varsinkin, kun sattui vielä olemaan täysikuu. Basilika on korkealla kukkulalla, joten näkymät olivat sen mukaiset.


Kukkulalta alas tullessa otettiin portaat. Näkymät tältäkin matkalta upeat. Portaat laskeutuvat suoraan vanhaan kaupunkiin.




Palatessa Presqu'île'n (saareke Seinen ja Rhonen välissä), mentiin syömään suositeltuun Le Garet ravintolaan, joka on bouchon, lyonilaista ruokaa tarjoileva paikka. Ravintola aukeaa vasta 19.30 ja meillä oli oikeasti onnea, että saatiin pöytä suoraan, ilman ajanvarausta. Oltiin tosin myöhään liikenteessäkin, noin klo 22 maita. Paikka vaikutti olevan myös paikallisten mieleen. Viereisessä pöydässä istui seurue, josta osa asui parin korttelin päässä ravintolasta. Heitä kiinnosti, mistä tulemme ja rupateltiin hetki.

Lyonissa suositaan sisäelimiä ruoissa ja tämä näkyi myös Le Garetin listalla. Itse otin valmiin menun, valitettavasti en osaa kertoa sisältöä tarkemmin, mutta kuvat puhukoot puolestaan.

Alkusalaatti peksulla.

Pinaattia ja jonkin sortin kalapötkylä. Tämä on kuulemma hyvinkin perinteinen ruoka Lyonissa.


Tämä ei tainnut varsinaisesti kuulua menun jälkiruokavaihtoehtoon, mutta näin tämän eräässä pöydässä ja se vaikutti herkulliselta. Luulin, että kyseessä on vanukasmainen jälkkäri, mutta tämä olikin täysin konjakissa uitettu kakkupala. Erittäin hyvä sellainen olikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti