maanantai 8. helmikuuta 2016

Lentoon... tai sitten ei?

18.12. perjantai

Helsinki-Vantaalla ei enää kuulutella lennoille. Ensimmäistä kertaa oli lennolta myöhästyminen minuutista kiinni. Kentällä oltiin ajoissa, mutta ajantaju katosi ja viimeisellä käytävällä henkilökuntaan kuuluva nainen kysyi minulta, olenko osa kuuden hengen ryhmää. Kertoi samalla, että nyt on kiire, porttia ollaan sulkemassa. Samalla hän kysyi, onko meitä vielä muita ja kertoi radiopuhelimeensa, että täältä tulee vielä loput porukasta. Kun itse pääsin portille, minulle kerrottiin, että kahdella ryhmämme jäsenellä on puoli minuuttia aikaa saapua, sitten portti on pakko sulkea. Soitin lopuille matkalaisille ja he juoksivat käytävän pätkän ja ehtivät kuin ehtivätkin lennolle.

Heathrow´n kentältä otettiin jokaiselle Oyster Card, jolla pystyi matkustamaan metrolla vaivatta. Pantti on 5£ ja kortille ladattavan summan saa määritellä itse. Päätimme ottaa 25£ ja ladata kortille tarvittaessa lisää arvoa. Lontoo on jaettu kuuteen hintavyöhykkeeseen (zone) ja ne on merkitty metrokarttaan. Kortilta veloitetaan zonen mukaan tietty maksimisumma per päivä. Zone 1:llä maksimiveloitus on 6,40£/päivä. Ylimääräiset summat kortilta saa takaisin samalla, kun palauttaa kortin ja lunastaa pantin. Palautus onnistui paluumatkalla kätevästi kentällä samassa paikassa, josta kortit otettiinkin.

Olimme Lontoossa aamupäivästä, joten noudettuamme avaimet asuntoon ja asetuttuamme taloksi lähdimme syömään ja kiertämään kaupunkia. Teimme mm. kävelyretken Buckinghamin palatsille.

Matkalla Buckinghamin palatsille.

Palatsin edustalla. Lähteeseen heitettävien kolikoiden valkkailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti