perjantai 15. heinäkuuta 2016

Junailua Salzburg-Wien-Bratislava

Torstai 13.5.

Heräsin jälleen Emilian lähtiessä töihin. Aikamoisen selvittelytyön jälkeen (Emilia selvitti) minulle ehkä löytyi bussi ja bussipysäkki, jolta pääsisin juna-asemalle. Taksia kun en halunnut millään käyttää, rämmin sateessa pysäkille. Bussi saapui samantien ja purkauduin sisään rinkka vettä valuvana. Lisäksi jouduin maksamaan 20e setelillä, koska pienempää ei ollutkaan saatavilla. Emilia oli kertonut täkäläisten maksavan aina kaiken tasarahalla mahdollisuuksien mukaan. Ja aina käteisellä, kortin käyttö kaupassakaan ei ole läheskään yhtä suosittua kuin Suomessa. Hieman nolona ojensin sateesta kostuneen setelin sedälle.

Westbahnin junalla taitoin myös paluumatkan. Wien jäi tässä vaiheessa vain läpikulkukaupungiksi. Westbahn vei Westbahnhofille saakka, täältä siirryin metrolla Hauptbahnhofille, jolta lähti juna Bratislavaan. Ostin junalipun vasta asemalta, tällä kertaa oli pakko käyttää ÖBB:n palveluksia. Lippu ei kuitenkaan maksanut kuin 10e. Meno-paluu oli 16e. Meno-paluun voi ostaa aseman automaateista, mutta jostain syystä pelkkä menolippu tuli ostaa toimistosta. Olin lähtenyt Salzburgista 9:52 junalla ja satuin ehtimään 13:16 Bratislavan junaan, vaikka pienestä se jäi kiinni. Seuraava juna olisi lähtenyt vasta tunnin päästä. Matka-aika Salzburg-Wien on n. 2,5h ja Wien-Bratislava 1h5min.Juna Bratislavaan oli huomattavasti vaatimattomampi kuin Westbahnhofin juna. Se muistutti enemmänkin metroa. Matkatavaroille ei ollut erikseen paikkoja, muuta kuin hattuhylly.


Tällä sitä mentiin väli Wien-Bratislava.

Hotelli oikeassa reunassa.

Majoitus oli Bratislavan vanhassakaupungissa, jossa kiertelin illan. Kävin muutamalla terassilla ja koska matka oli lätkän MM-kisojen aikaan, seurasin myös Saksa-Valkovenäjä -matsia. Juomien hinnat eivät päätä huimanneet. Esimerkkeinä skumppalasi 0,1l/1,80e, Captain Morgan -rommi 4cl/2,50e (+cola, jos halusi, mutta kuka sitä aina tarvitsee?).

Olin varannut 1hh, mutta sainkin yläkerran 3hh. Ei hassumpi diili, paitsi että huone sijaitsi tosiaan ylimmässä kerroksessa. Respan mies oli erittäin palveluhenkinen ja kantoi rinkkani huoneeseen. Huone oli siisti, mutta WC:n ovenkahva jäi käteen heti ensimmäisellä käynnillä. Tämä lähinnä nauratti.


Tässä huoneessa mahtui kääntymään.


Whoops!

Majoitus: Old City Hotel, 40e/yö.
Hotellissa ei ole hissiä, joten en voi suositella isojen matkalaukkujen kanssa. Lisäksi respakin on jo 3. kerroksessa, joten ei sovi liikuntarajoitteisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti