perjantai 8. heinäkuuta 2016

Wienin nähtävyydet pikana ja siirtyminen Salzburgiin

Tiistai 11.5.

Aamulla piti herätä varhain, jotta ehdin kierrellä Wienin nähtävyyksiä ennen siirtymistä Salzburgiin. Olin eilen ostanut 24h voimassa olevan matkalipun, joka oli vielä kolme tuntia voimassa, kun pääsin lähtemään hotellilta. Päätin ottaa siitä kaiken irti. Hyppäsin Schwedenplatzilta (kotiasema) metroon, jolla huristelin Karlsplazille. Tämän aseman vieressä nököttää Karlskirche, jolta päädyin kävelemään Volkstheaterille. Olin ajatellut mennä tuon välin metrolla, mutta etäisyydet ovat Wienissä yllättävän pieniä ja moniin nähtävyyksistä on mahdollista tutustua jalan. Karlskirchen ja Volkstheaterin väliin jää Museumsquartier, joka on viehättävä pieni alue kahviloineen. Tämän alueen läpi kävellessä löysin vahingossa myös hotelli Viennartin, jossa minun oli tarkoitus majoittua vaihtokaverini kanssa. Sijainti vaikutti mukavan rauhalliselta, mutta lähellä on kuitenkin myös kahviloita yms. Lähellä on lisäksi paljon nähtävää, kuten Maria Theresien Platz matkalla Volkstheaterille. Maria Theresien Platzin läpi kävelemällä pääsee myös Hofburgin palatsille. Palatsi on iso ja sen läheisyydessä on paljon muitakin katseen kestäviä rakennuksia. Koska itselläni oli jälleen rajallinen aika, jatkoin ulkoisen tarkastelun jälkeen parlamenttitalolle. Metro jäi vähän kauemmas, mutta löysin ratikkapysäkin, joten päädyin ottamaan vaihteeksi maanpäällisen kyydin lähemmäs hotellia.

Maria-Theresien Platz

Kaupunkina Wien vaikutti kompaktilta. Siihen on helppo tutustua jalan. Metromatkat ovat lyhyitä, eikä lippuja ole edes jaettu perinteisen aluejaon mukaan, vaan ne ovat kaikki samanhintaisia, ellet matkusta paljon kauemmas. Yllätyin, miten rauhalliselta ja turistivapaalta Wien vaikutti toukokuussa. Tämän lisäksi se vaikutti hyvin turvalliselta. Itseä kohteessa viehättivät monet puistot, vehreys ja toki vanha kaupunki itsessään.

Päänähtävyyksien näkemiseen riittää lyhytkin aika. Nähtävyydennälkäiselle pikavisiittiläiselle voisin suositella esim. 1/2 päivää Schönbrunnin linnalla, jolta voisi siirtyä metrolla Karlsplatzille. Asemalta kävellen Museumsquartieriin kahville/lounaalle, josta myöskin jalan Maria Theresien Platzin läpi Hofsburgille. Täältä voi jaksaessaan jatkaa jalan vielä vaikkapa Stephansdomille saakka kaupungin ytimeen.

Itse menin kierrokseni jälkeen hotellille, jossa söin kolmioleivästä koostuvan lounaani. Pakkasin ja kirjauduin ulos, vaikka olin alunperin maksanut etukäteen kahden yön majoituksesta. Olin päättänyt lähteä tänään jo Salzburgiin, joten metroilin West Bahnhofille. Kiertelin hieman alueella, mutta vähän enemmän itse asemalla kaupoissa. Olin ostanut kioskista lipun Westbahnin junaan, mutta lippuja saa ostettua myös netistä, tai suoraan junasta. Kioskista ostettaessa ei pysty maksamaan luottokortilla (pankkipuoli käy). Westbahn on se halvempi junayhtiö, ÖBB on huomattavasti kalliimpi. Maksoin Wien-Salzburg -lipustani 19,90e. Halvemmallakin saa, riippuen matkustusajasta/-päivästä. Westbahnin sivuilta www.westbahn.at näkee hintakalenterin.

Ystäväni Emilia saapui vastaan Salzburgin Hauptbahnhofille. Asunnolla odottikin heti viinitarjoilu, joten vietimme iltaa jonkin aikaa asunnnolla ennen ruokailua läheisessä Biergartenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti