sunnuntai 5. elokuuta 2018

Bukarestin hintalappu - edullinen vaihtoehto Euroopan kaupunkilomaksi

Mitä maksoi pikavisiitti Bukarestiin heinä-elokuun taitteessa?

Lennot:
Blueair (varattu keväällä) 140e/hlö. Tarjouksesta olisi saanut hintaan 116e/hlö.

Majoitus:
Studio Old Town, 150e/3 yötä, 2hlöä. Suosittelen tätä asuntoa majoitukseksi. Isäntä, Remus, on yhteydessä jo ennen matkaa, antaa infoa ja tarjoutuu auttamaan ja varaamaan takseja/kierroksia matkan ajalle. Siisti ja hyväsijaintinen asunto.


Lentokentältä:
Taksi n.15e, mutta otimme bussin 783, alle 2e/hlö. Lippu tulee ostaa ennakkoon terminaalin ulkopuolelta kioskista. Kannattaa suoraan ostaa meno-paluu, jotta ei tarvitse etsiä kioskeja keskustasta paluulippua varten. Meno-paluu alle 2e/hlö.

Poikkeuksellisesti tällä reissulla tuli pyörittyä vain asunnon lähiympäristössä (vanhassa kaupungissa). Tästä syystä hintatiedot saattavat mennä kaupungin yleiseen tasoon nähden yläkanttiin.

Edullisin löydetty baari vanhassa kaupungissa:

Private Hell. Myöskin äkkiseltään ainoa löydetty rock -baari. Hintaesimerkkinä olut & rommicola 19leitä/4.10e.

Mielenkiintoisin löytö:
Gradena Eden. Sisäpihalta talon takaa löytynyt iso puistomainen baarialue. Ennen kaikkea juomaa, mutta myös ruokakioskeja on muutama. Lasi proseccoa n. 4e ja drinksut 5e paikkeilla.

Ruoan hintataso:
Vanhan kaupungin ravintoloissa söi 2 hlöä ruokajuomineen pääsääntöisesti n. 25 euron hintaan. Valkoisten pöytäliinojen ravintoloissa ei käyty, eli enemmänkin rahaa saa varmasti menemään, mutta myös tästä halvemmalla on mahdollista päästä menemällä sivummalle.

Ruoat ja juomat kahdelta vanhassa kaupungissa, alle 23 euroa.

Muita huomioita Bukarestista:
Asiakaspalvelu on usein hidasta ja ilmeetöntä. Se ei tarkoita, että se on huonoa. Muista kuitenkin joka tapauksessa tipata, tarjoilijoiden työnantajat laskevat sen varaan, että tarjoilijat saavat tippejä. Koska ripeä ja hymyilevä palvelu oli harvinaista, annoimme sitä saadessamme aina paremman tipin, luonnollisesti.

Julkiset toimivat hyvin ja ovat edullisia. 24h metrolippu n. 1.80e.
Bussit kulkevat läpi yön.

Kaupunki ei ole tupaten täynnä jengiä, eikä kaupustelijoita ollut kuin iltaisin ruusukauppiaat. Hekin jatkoivat matkaansa, kun ei ollut kiinnostunut. Bukarest ei tuntunut herkuttelijan paratiisilta, mutta toisaalta, käytiin lähinnä vanhan kaupungin turistiravintoloissa, joissa tuskin makuihin niin panostetaankaan.

Monet terassit oli koristeltu kauniisti kukilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti