lauantai 4. elokuuta 2018

Mikäs se tämä Bukarest onkaan?

31.7.2018, tiistai

Ah, matka tuntemattomaan. Tähän kohteeseen ei tullut juurikaan tutustuttua etukäteen, eikä päiville ollut sen kummempaa agendaa kuin rentoutuminen. Miksi sitten Bukarest? Puhtaasti siksi, että nenän eteen tupsahti keväällä lentotarjouksia, eikä täällä ole tullut käytyä. Hinnat olivat kalliimmat kesälle, mutta eivät edelleenkään päätä huimanneet. Kiinnosti käydä jossakin, mistä ei ollut mitään ennakko-odotuksia.

Majoitus varattiin Bookingin kautta yksityiseltä vuokraajalta. Isäntä, Remus, oli loistava ja yhteyksissä jo etukäteen kuljetusvaihtoehdoista kentältä yms. Kentältä otettiin bussi 783, jonka aikataulun Remus oli aiemmin ystävällisesti lähettänyt ja ympyröinyt kuvasta oikean pysäkinkin, jolla jäädä pois. Bussin ilmastointi ei ihan pysynyt helteen mukana, joten hikinoro valui selkäpiitä pitkin reilun 30 minuutin matkan ajan.

Majoituspaikan sijainti oli loistava, joten Studio Old Town pääsee kirkkaasti suosituslistalleni. Remus oli alaovella vastassa ja esitteli huoneiston. Täältä ei puuttunut mitään, kaikkea oli ajateltu. Jopa sateenvarjo roikkui naulakossa, koska poikkeuksellisesti Bukarestissa oli viime päivinä satanut melko paljon.

Näkymä asunnosta.


Asunnolta lähdettäessä ajatuksena oli vain tutkailla vanhaa kaupunkia ja löytää live -musiikkimestoja. Luvattu live-musiikki osoittautuikin tarkoittavan lähinnä jäätävää discojumputusta dj:den soittamana. Soundit eri ravintoloista miksautuivat kadulla psykedeelisiksi rytmeiksi. Valittua tuli S Club, joka oli kuin klubi, mutta kuitenkin terassiravintola. Tämäkin paikka on enemmän bilettäjille, koska keskustelu musiikin yli oli melko työlästä. Tarjoilija toi vihjaavasti laskun ensimmäisen juoman ollessa vielä kesken, joten ilmeisesti ei näytetty tarpeeksi hyviltä mannekiineilta ko baarin terdelle. Tästä Bukarestia on moitittukin; terassi halutaan täyttää houkuttelevan näköisellä asiakaskunnalla, joten ruuhka-aikaan tavikset saavat siirtyä joko sisätiloihin tai kokonaan pois.

Sääksi oli ennustettu ukkosta koko päiväksi, loppujen lopuksi selvittiin yhdellä pienellä sadekuurolla ukkosen jyristessä taustalla. Kelpo ilta Bukarestissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti