sunnuntai 5. elokuuta 2018

Chillausta ja salakapakoita

2.8.2018, torstai

Chillailu jatkui torstaina, kun päätettiin ostaa 24h metrolippu (8leitä) ja ajella kauemmas Hard Rock Cafen alueelle. Metroasemalta noustessa pääsee suoraan isoon puistoon, jonka läpi oli mukava strollailla. Puistosta löytyi mm. patsaita, suihkulähteitä, kioskeja sekä pingispöytä.

Parcul Regele Mihai I al Romaniei



Puistossa oli jotkin filmifestarit, leffaa ja säkkituoleja. Mikä idea!

Hard Rock Cafen lähellä on terassialue. Berarialla on tässä terassi, mutta se on ainoastaan jäävuoren huippu. Kurkistus rakennuksen sisätiloihin kannattaa, sillä ravintola käsittää koko hallin.


Berarian ravintolahallista.

Väli-ihmettelyt otettiin La Placintessa, jossa 200cl punkkulasi kustansi 8leitä ja iso Heineken 9leitä. Tästä suunnaksi Gradina Eden, joka on mitä mainioin getaway -paikka kaupungista. Kadulta pitää osata mennä pienestä portista sisäpihalle, kiertää talo, jonka jälkeen eteen aukeaa eden. Täysin puiden katveeseen on ripoteltu pöytäryhmiä hiekalle. Mahtava mesta, käsittämätöntä, että tällainen voi löytyä suurkaupungista. Baaritiskejä on muutama ja ruokakioskejakin löytyy.

Eipä olisi arvannut, mihin tämän portin kautta pääsee.

Käymisen arvoinen paikka, todella! Olisikin ollut enemmän aikaa tänne.

Päiväkierroksella meni sen verran myöhään, että iltaruoka nautittiin klo 22 maita asunnon viereisessä Bellini -ravintolassa. Hyvä palbeli, hyvä safka.

Tämän jälkeen pitikin lähteä pakkaamaan, aamulla oli tiedossa aikainen herätys. Kesken pakkaamisen löysin bussilipun, jolla tultiin kentältä keskustaan. 00.30 aikaan oli hyvä sytyttää lamppu pään päälle ja tajuta, että oltiin unohdettu ostaa paluulippu. Lippukioskit aukeavat vasta kuudelta aamulla ja lähin olisi ilmeisesti ollut Romana metroasemalla. Bussista lippuja ei voi ostaa. Taksi (black cab) olisi pitänyt varata etukäteen. Mitä tahansa taksia ei Bukarestissa kannata ottaa, joten päädyttiin noloon ratkaisuun - leimattiin aamulla vanha bussilippu lentokenttäbussissa ja varauduttiin maksamaan mahdolliset sakot, jos tarkastajat tulisivat. Vältyttiin tarkistajilta, mutta hävetti matkustaa pummilla. Bussilipun hintakin kun on alle 2e.

Loppumatka sujui kommelluksitta, joskin paluulento ei ihan ollut omaan mieleen kaiken turbulenssin vuoksi. Lisäksi, kone oli huomattavasti uudempi kuin mennessä, mutta jalkatila loppui kaverilla kesken. Mennessä ihmeteltiinkin jalkatilan määrää, mutta ilmeisesti 30v sitten ei ollut tarvetta änkeä yhtä montaa penkkiriviä koneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti