maanantai 19. maaliskuuta 2018

Taasko pitää palata? Vinkkejä muille lähtijöille

19.3. maanantai

Monikan matkat oli järjestänyt täydellisen kiertomatkan Varsovaan ja Lodziin sen perusteella, minkälaista näkemistä olin matkalta toivonut. Surku lähteä.

Ehdin kuitenkin syödä aamupalan lähikahvilassa ennen paluumatkaa.


Ratikka 15 vei keskustaan, josta siirryin Varsovan keskusasemalle. Varmistin vielä eilen leimatun 24h lipun validiuden kentälle menevään junaan.

Tästä taas muutamia vinkkejä Varsovan reissuun muille:

Hotelli Ibis Stare Miasto 113e/3 yötä ilman aamupalaa. Hotelli tarjosi käyttöön kännykän. Sijainti oli valittu kaverin asunnon sijainnin mukaan, lähempää keskustaakin majoitusta löytyy. Esim. viimeksi majoituin Novotelissa, jonka sijainti oli kätevä. Mutta myös tältä hotlalta on nopea yhteys keskustaan.

Hotellihuoneessa sai tervetulotoivotukset kännykältä. Olin liian innokas näpertämään luuria,joten näytöllä ei enää näitä näy.

Ne junat. Kentältä voi ostaa esim. yhden matkan lipun, joka on voimassa 75min ostosta. Lippu maksaa 4.4 zlotya (n.1e) ja jos ehdit, voit vaihtaa vielä samalla lipulla ratikkaan, bussiin, tai metroon. Mikäli ostat 24h lipun (15 zlotya/n.3.55e), se passaa yhtälailla kaikkiin menopeleihin, kunhan ne ovat SKM:n junia, eli ilmeisesti lähijunia. S3 menee kentältä Warszawa Centralnaan saakka. Muista leimata lippu ensimmäisellä käyttökerralla junassa olevassa laitteessa.

Wifi on tarjolla maksutta monessa paikassa, mm. lentokentällä, junassa (en tiedä, onko kaikissa), ostoskeskuksissa. Kahviloissa ja ravintoloissa sen saa käyttöön pyytämällä salasanan.

Myös kännykän lataus onnistuu lähes kaikkialla, kuten Suomessa.

Kehno kuva, kun otin vauhdissa, mutta tällaiselta automaatilta ostelin julkisiin lippuja.

Lippusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti