torstai 11. kesäkuuta 2015

Suomi-starat Uenossa

Maanantai 30.3.

Alkuperäinen plääni oli suunnata Bunkyo Civic Centeriin, jonka 25. kerroksesta on näköala Mount Fujin suuntaan. Suunnitelmiin lukeutuivat myös Uenon eläintarha sekä uusi yritys keisarin puiston itäiselle puolelle. Onneksi jotain oli ehditty oppia ja tsekkasimme aukioloajat näille etukäteen. Sekä eläintarha että puisto olivat maanantaisin suljettuja. Jospas sittenkin jotain muuta :)

Mielessä oli ollut käynti Nikkon kaupungissa ihastelemassa vanhoja temppeleitä ja buddhapatsaita. Ensimmäiseksi tehtäväksi tälle aamulle tulikin käydä matkatoimistossa kyselemässä aikatauluja ja hintoja. Täältä suunnaksi Uenon puisto ja piknik pystyyn kirsikkapuiden alle. Paikkaa sai hetken hakea, mutta lopulta mukaan mahtui. Meidät pääsi äkkäämään japanilainen tv-toimittaja, joka tuli kysymään, saisiko hän kuvata ja haastatella meitä. Toimittaja kysyi mm. miksi olemme Japanissa, mistä tulemme ja juhlitaanko Suomessa hanamia. Haastattelun jälkeen kysyimme, mistä kanavasta olikaan kyse. TV Asahi. Tarkemmat kysymykset tv-yhtiöstä osoittivat, että kyseessä on ilmeisesti Japanin suurin tv-yhtiö ja jakelu on maanlaajuinen. Sinnepä meni suomityttöjen haastattelu hanamista japanilaiseen levitykseen :)

Puistoilua Uenossa.





Puiston jälkeen etsimme tiemme näköalan toivossa Bunkyo Civic Centeriin, kuten suunniteltu. Fujia ei kuitenkaan udun vuoksi näkynyt. Möh. Riittihän tuota katseltavaa kuitenkin. Näköaloilta jatkettiin matkaa Kagurazakaan, johon menimme katselemaan geishoja ja vanhan ajan henkeä. Kumpaakaan ei alueella kuitenkaan juuri näkynyt, joten lyhyen kiertelyn jälkeen matka jatkui kohti Akihabaran neonvaloja ja elektroniikkapuoteja. Akihabarassa syötiin erittäin hyvää ruokaa.

Näkymiä Bunkyo Civic Centeristä.



Japanilaista pizzaa.

Katkarapu-kasvisgratiini, oii nam! Taustalla mm. salaattiin käärittyä sushia sekä kanapalleroita vartaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti