torstai 1. maaliskuuta 2018

Kuuban hintalappu ja käytännönvinkkejä

Kuuban matkaa harkitsevien kannattaa pitää mielessä, että kohde on yhä köyhä ja kehittyvä maa. Matkaan kannattaa varautua tämä mielessä pitäen. Kaikki ei toimi, kaikkea ei ole.

Maassa kuitenkin kaikki saavat ilmaisen koulutuksen ja terveydenhuollon osaaminen on kovalla tasolla, joten tässä mielessä Kuuba ei ole mikään takapajula. Yleisesti ottaen itselle tuli fiilis, että vaikka maa on köyhä, se ei näyttäydy samalla tavoin kuin monessa muussa maassa. Esimerkiksi yhtäkään kadulla asuvaa ihmistä en nähnyt, enkä kerjäläisiä.

Alla vielä omia vinkkejä/huomioita.

- Wc-paperia kannattaa pitää käsilaukussa muutama palanen, koska sitä on harvoin vessoissa. Monessa paikassa paperia voi ostaa wc:n ovelta, mutta siihen ei kannata luottaa.
- Pidä taskussa pientä rahaa mm. tippejä ja muita äkillisiä tilanteita varten.
- Kuubassa on turvallista. Tervettä järkeä käyttämällä pärjää.
- Ruokapaikkoja on jo helppo löytää isommissa kaupungeissa, joissa on turismia.
-Opaskirjojen tiedot vanhentuvat vauhdilla, maa kehittyy koko ajan. Kannattaa lukea uusimmat mahdollisimmat kokemukset netistä.
- Tingi, mutta muista, että maa on köyhä, et halua riistää elantoa keneltäkään.
- Kun random henkilö kysyy, kauanko olet ollut Kuubassa, sano vaikka pari viikkoa. Tuntui, että enemmän tarjottiin feikkisikareita yms, kun sanoi olleensa vasta pari päivää/alle viikon kohteessa.
- Älä odota, että kaikki toimii, kuten länsimaissa. Sähkökatkoksia voi olla päivittäin, lämmintä vettä ei todennäkösesti aina tule ja edes turisteille tarkoitetuissa all inclusive ravintoloissa ei välttämättä riitä joka päivä kaikkea ruokaa juuri sinulle. Tai kenellekään. Syöt silti varmasti monipuolisemmin kuin kuubalainen itse.

Lopuksi vielä Kuuba hintalappuina

Aurinkomatkojen all inclusive -pakettimatka 1765e. Hotellina Varaderon Roc Barlovento. Hotellia remontoidaan koko ajan paremmaksi, buffetit ovat monipuolisia ja henkilökunta on ystävällistä.
Havannan hotla:
Hotel Colina 150e (sis. aamupala)
Hotelli oli huomattavasti arvosteluja parempi. Varoitettiin lämpimän veden, sekä ylipäänsä veden, puutteesta. Lämmintä vettä ei meillekään tullut ja wc-pöntön kanssa piti tehdä jippoja, että saatiin se keräämään vettä säiliöön. Silti, ei huono hotelli :D

Santa Clara:
Hotel America 78e (sis. aamupala)
Loistava hotelli! Tuurilla saatiin valita joko hiljaisempi huone ilman ikkunaa, tai ikkunallinen huone tielle päin. Valittiin ikkunallinen (käytännössä parvekkeellinen) huone. Huone oli tilava ja siisti, suihku oli hyvä. Hotellin sisäpihalla oli myös uima-allas.

- auton vuokra 400e/5vrk, ennakkoon varattuna.
- skootterin vuokra paikan päältä vuokrattuna 25cuc/vrk,jos otti usemman vuorokauden. 35cuc vain yhdelle vuorokaudelle. Netin kautta halvempi.
-kyyti Varaderon keskusta-alueella 5-10cuc, jos tinkii.
- paikalliset drinksut ja oluet
1.5-3 cuc, turistimestoilla jopa 5cuc.

Maa on iso ja ihana, menkää,menkää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti