maanantai 19. maaliskuuta 2018

Sunnuntaistrollailua

18.3. sunnuntai

Puolassa astui pari viikkoa sitten voimaan kielto, etteivät kaupat saa olla auki sunnuntaisin. Selvää säästöä minulle! Shoppailun sijaan Monika olikin varannut meille escape roomin joen toiselta puolelta. Kohde oli hieman haastava löytää. Haastava oli huone itsessäänkin, mutta vinkeillä päästiin aika pitkälle. Hauskaa oli, että kyseessä ei ollut ainoastaan yksi huone. Enempää en kerro, etten pilaa keneltäkään mitään ;)

Sitten olikin jälleen kuuman viinin (glögi) aika. Tätä juomaa tuli jonkin verran käytettyä matkan aikana, olihan meidän pakko pysyä lämpimämä vihmovassa kelissä ;) Nämä nautittiin tällä erää hieman erikoisessa ilmapiirissä. Ravintola aukesi myöhässä, jonka jälkeen tarjoilijalle tuntui olevan tärkeämpää asetella kynttilöitä pöydille kuin ottaa vastaan tilauksia. Puolen tunnin jälkeen saatiin tehdä tilaus. Ruoka ja juoma oli kuitenkin hyvää ja tällainen palvelu oli kuulemma poikkeuksellista ko ravintolalle. Eikä meillä ollut hätä mihinkään.



Pitstopin jälkeen pyörähdettiin museossa Czar PRL, joka koostui vanhoista sosialismin aikaisista esineistä. Esillä oli mm. olohuone, joka oli luotu ajan esineillä.

Lähes tien toisella puolella sijaitsi Neon museo, joka oli jälleen hieno paikka. Ja hieno idea. Kyltit oli pelastettu hävitykseltä ja nyt niitä pääsee ihastelemaan täällä.




Museokierroksen jälkeen oltiinkin ansaittu välijuomat, joten Monika valitsi meille mestaksi Kuflei Kapslen. Paikka oli hänellekin uusi, mutta jälleen kerran nappiosuma. Baari oli lähinnä olutbaari, joka tarjosi eri panimoiden valikoimia. Myös rommikola oli oikein nami.


Lämmittelyjen jälkeen meillä oli vielä hyvin aikaa ennen ravintolaan tehtyä varausta. Mentiin näkötorniin ihastelemaan vanhaa kaupunkia.




Matkalla ravintolaan käväistiin vielä rakennuksessa, jossa oli useita eri ravintoloita. Jälleen hyvä esimerkki panostuksesta sisustukseen. Toki itse miljöökin toi paikalle oman leimansa.

Kuva ei anna paikalle oikeutta.

Seuraava safkamesta!


Om-nom. Pääruokaa ei ennättänyt kuvata, se oli jättikatkaraputortilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti