maanantai 19. maaliskuuta 2018

Punaista tiiltä ja loftien bookausta Lodzissa

17.3. lauantai

Aamusta Monika kurvasi hotlan pihaan taksilla. Suunta kohti juna-asemaa ja Lodzia. Junalippu oli hämmentävän halpa, varsinkin, kun yhteys oli maan nopeimpia junia nopeampi. Meno-paluu maksoi vain 13e, mikä on ilmeisesti lähes puolet halvempi kuin muilla junilla.

Matka taittui vajaassa puolessatoista tunnissa. Lodzin juna-asema oli kerrassaan upea! Puolassa osataan. Ihmistunkua ei ollut asemalla, eikä kadulla. Sää suosi, arska paisteli. Kiva fiilis!

Meenoolippu. Tai kaksi.

Lodzin juna-asema.

Ensimmäisenä talsittiin tehdasalueelle, jonka nimi suomennettuna oli prinssi ja mylly, tai pappi ja mylly. Melkein sama asia, mutta nimi ei tehnyt Monikalle järkeä, eikä ollut varmuutta, vilisikö nimessä pappi vai prinssi. Eipä väliä, alue oli mukava.

Prinssi/pappi myllylle menossa.

Tehdasrakennukset alueella oli muunnettu asuinkäyttöön. Asunnot ovat loft -tyyppisiä ja arvokkaita. Alueelta löytyy kaikki asukkaille oleellinen, kuten päiväkoti ja kauppa. Mikäpä olisi asustellessa, ajattelin torniosasta bookata itselle asunnon.


Prinssit, papit ja myllyt vaihdettiin pian pääkadun nähtävyyksiin. Kadun varrelta löytyi erinäisiä patsaita, joista odotetuin nähtävä meille oli Nalle Luppakorva. Matkan varrella nähtiin myös ratikkakuski vaihtamassa raiteiden suuntaa, outo taidegalleria sekä pääsiäismarkkinakojut. Hauska mesta tämä Lodz!

Lodzin maisemia.


Ratikka-asema.


MitMi restobar



Lodzin reissu päättyi ostoskeskusalueelle, joka myös oli rakennettu vanhoihin tehdasrakennuksiin. Uskallan suositella aluetta must -kesäkohteena, vaikka nyt naamaa vihmoikin tuuli ja kaikki oli lumenpeitossa. Alue on valtava ja voisin kuvitella kahviloiden ja ravintoloiden levittäytyvän kesällä ulos terasseille. Itse ostoskeskuksessa selvisi, miksi kadut ammottivat tyhjyyttään; kaikki vaikuttivat paenneen kylmyyttä tänne.

Sattuipa keskuksesta löytymään puolalainen laukkumyymäläkin, jossa oli alennusmyynti. Tättärää, sieltähän lähti olalle nahkalaukku pilkkahintaan 😊

Manufaktura ostoskeskusalue.

Lodzista hurautettiin junalla takaisin Varsovaan, josta jatkettiin taksilla Monikan ja Adamin luo. Ilta hurisi Rouenin vaihtariaikaa muistellessa. Okei, ehkä tuli muisteltua myös rommin makua muutaman pitkän muodossa :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti