lauantai 10. syyskuuta 2016

Baño, baño! Muro alkkareissa -dieetti

Perjantai 9.9.

Aamu alkoi hitaasti. Aki kärsi päänsärystä ja edellisyö meni molemmilla vessaramppaamisessa. Lääkettä nassuun ja meikäläinen uskaltautui aamupalalle. Aki saatiin käyntiin muutaman tunnin päästä lisähapella ja tujummalla kortisoninapilla, joita olin ostanut Limasta vuoristotaudin oireita varten.

Lisähappi herätti henkiin.

Uskaltauduttiin ulkoilemaan riskillä, eikä päästy edes ensimmäiseen kohteeseen saakka kävellen, kun ensimmäisen kerran kouraisi mahasta. Vähän hiljemmalla tahdilla jatkettiin ja päästiin kuin päästiinkin Machu Picchu museolle (Casa Concha, 20 solia). Museo sisälsi Machulta löytyneitä esineitä, kuten koruja ja pöttejä.


Machu Picchu museo

Machulta on löydetty eri mallisia pääkalloja. Kallot on muotoiltu lapsena.

Aparaatti, jollaisella lasten päitä muokkailtiin.

Museolta siirryttiin Plaza de Armazin kautta Plaza Regocijolle (Kusipata), jossa piti nauttia Pisco sour. Kaupustelijoita näillä molemmilla aukioilla oli valtoimenaan. Myynnissä oli mm taidetta, korua, hierontaa ja aurinkolasia. Moni tarjosi myös rahaa vastaan valokuvausta laamoista. Lähes kaikki kaupustelijat kuitenkin uskoivat kerrasta, kun sanoi ei.

Käsitöitä Cuscon kaduilla.




Ruokahalua ei tänään kummemmin löytynyt. Käytiin erittäin poikkeuksellisesti (hieman nolona) Mäkissä syömässä BigMac -ateria yhteistuumin hurjaan viiden euron hintaan. Tämän jälkeen oli pakko palata hotellille huilaamaan.


Plaza de Armas

Illalla lähdettiin uudelleen katselemaan maisemia Plaza de Armasilta. Koko kaupunki on vuorten ympäröimä, näkymä vuorille on vähän sama kuin katselisi tähtitaivasta.

Päivänäkymää vuorista Plaza de Armasilta.

Samalta aukiolta ilta-aikaan.

Päikkäreiden jälkeen lähdettiin vielä ulkoilemaan, mutta ilta jäi melko lyhyeksi olon huononnuttua. Tällä kertaa olo alkoi iskeä minuun ja painuin hotellilla pehkuihin lähes samoin tein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti