maanantai 5. syyskuuta 2016

Jännän äärellä

4.9.2016 sunnuntai

Kerrankos sitä suunnittelee reissun prikulleen, ihan vain huomatakseen, ettei se valta aina tosiaankaan ole itsellä. Pari viikkoa ennen reissua meni olkapää pienessä liikenneäksidentissä (mikromurtumaa/revähdystä). Pari päivää ennen reissua saatiin kuulla Floridan varautuvan hurrikaaniin juuri sinä viikonloppuna, kun oltiin lähdössä. Vielä kruununa pohjalla edellisiltana korvakorunnastan upottaminen jalkapohjaan.

Kaikesta huolimatta matkan ensimmäinen lento, Miamiin, oli käsillä. Ennen lentoa tutustuttiin vielä Suomen omiin nähtävyyksiin ja käytiin moikkaamassa Sibelius monumenttia. Itsehän en ollut pytinkiä aiemmin nähnyt ja teki melkoisen vaikutuksen.

Suomimatkailua

Monumentin lisäksi käytiin harjoittelemassa lentoa simulaattorilla. Kokeiltiin mm. laskeutumista Cuscoon. Tuntematon kenttä myös vetäjälle ja ensimmäinen laskeutumisyritys vuorten välistä solaan päättyi koneen sakkaamiseen. Toisella yrityksellä päästiin kentälle.

Lentäjä & perämies

Miamin lento (se oikea lento, ei simulaattori-) kaarsi mukavasti näköalareittiä ja sääkin suosi. Hurrikaani oli ilmeisesti iskenyt pohjoisempaan Floridaan, ei huolta. Islanti oli verhoutunut pilvimassaan, mutta Grönlantia pääsi ihastelemaan enemmänkin. Harvemmin on tullut Manhattaniakaan nähtyä lentokoneesta käsin. Vähän utuiseksi se jäi, mutta täyteenrakennetusta maatilkusta ei voinut erehtyä. Loppulento mentiinkin rannikkoa pitkin. Laskeutuminen oli yksi parhaista. Ei pilviä, joiden läpi mennä, näki matkan varrelle jääviä kaupunkeja ja taustalla jylläsivät salamat.

Upea Grönlanti






Kentällä ei ollut oikein ketään. Meidän koneellinen kiersi puoli kenttää maahantulotarkastukseen. Koneessa täytettyjen korttien lisäksi lähes samoihin kysymyksiin tuli vastata myös ACP -automaateilla. Kone otti myös sormenjäljet ja valokuvan, jonka jälkeen se sylki ulos kuvalla varustetun tulosteen. Molemmat lappuset jätettiin tarkastajalle,joka otti vielä uudelleen valokuvan ja sormenjäljet. Samalla setä kyseli, mikä on matkan tarkoitus, missä yövyn jne. Akilta ei jostain syystä kysytty mitään..

Ensimmäinen etappi oli taitettu. Majoitus oli lentokenttähotelli Crowne Plaza, johon on ilmainen shuttle -kuljetus kentältä. Shuttle kyltit opastivat selkeästi eteenpäin ja ulos. Ulkona meidät vastaanotti lämpöisen kostea löyhäys. Hikikarpalot nousi otsalle heti ja vaatteet alkoivat liimautua ihoon. Shuttle laituri oli meille hieman epäselvä, mistä juuri meidän kuljetuksen oli tarkoitus lähteä. Väärässä paikassa pönötettiin, mutta kuljettaja nappasi meidät kyytiin siitäkin.

Crowne Plazan shuttle

Tässä sängyssä kelpasi nukkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti