torstai 8. syyskuuta 2016

Historiaa ja hautoja

Tiistai 6.9.

Vihdoinkin herätys kohteessa, jossa pääsee jo tutkailemaan paikkoja. Kaksi päivää matkustusta ja viikon sisään kolme herätystä, jokainen eri maanosasta.

Hotel Santa Cruzin aamupalaa, pimppasämppää (ulkonäkö + kiero mieli) ja kokateetä.

Lähdettiin tutkailemaan Mirafloresin aluetta, jolla hotellimmekin sijaitsi. Alue on suosittua turistialuetta ja vaikutti yllätävänkin turvalliselta. Poliiseja fillaroi ympäriämpäri ja vartijoita näkyi hotellien ja asuntojen pihoissa. Hotellin respastakin kerrottiin alueen olevan rikasta ja hyvin turvallista.

Mirafloresin majakka.





Basilica de San Francisco
www.museocatacumbas.com

Basilikan pihalta

Limassa meillä ei ollut ennakkoon must -nähtävyyksiä, mutta tuumailutaukoa pitäessä yhdeksi kohteeksi valikoitui San Franciscon basilika Liman historiallisessa kaupungissa. Eikä vähiten siksi, että basilikan alla on katakombeja, joihin tehdään kierroksia. Kierroksella valokuvaus oli ehdottoman kielletty, josta syystä verbaalinen kuvaus on ainoa, mitä blogiin tulee.

Basilikaan sai vain opastettuja kierroksia ja katakombeihin pääsi kierroksen yhteydessä. Basilika itsessäänkin oli mielenkiintoinen ja kierros sisälsi mm. käynnin kirjastossa, jossa vanhimmat kirjat olivat peräisin 1600-luvulta. Kirjasto kirjoineen toi mieleen Tylypahkan kirjaston. Muuta näkemistä tarjosivat taulut, hautakammio ja itse rakennustavat. Katakombi ei ehkä ollut katakombina kaikkein mielenkiintoisin, mutta maanalaisena tunnelina kiehtova ja yllättävän avara. Luita oli järjestelty avonaisiin kuoppiin siisteissä kasoissa riveittäin.

Illan hämärtyessä suunnattiin puistoon Parque de las aguas, jossa olisi ollut hienoja suihkulähteitä. Sanon "olisi ollut" sen vuoksi, että kohde oli 6.9. poikkeuksellisesti suljettu ja nähtiin vain pari vesilurua aitojen takaa. Puisto oli kuitenkin stadionin vieressä ja vaikutti, että siellä alkaisi kohta häppeningit. Liikkeellä oli useita kaupustelijoita ja myynnissä oli kaikkea Peru -huiveista, -paidoista ja -tarroista lähtien. Myös lippuja oli tarjolla. Selvisi, että kyseessä on jalkapallon MM 2018 karsintapeli Peru-Ecuador. Soudettiin ja huovattiin, mutta päädyttiin ostamaan liput pohjoispäädystä. Onneksi mukana oli passikopiot, koska ovella turvatarkasraja vaati nähdä henkilötodistukset. Peru voitti 2-1.

Jengiä alkoi olla stadionin läheisyydessä. Teitä oli suljettu autoilta.

Poliiseja oli alueella runsaasti

Saisko olla poppareita? Taustalla näkyy myös turvamiesten määrää.

Heti pelin alussa oli äksöniä, pelaajat löivät viisaat päänsä yhteen vähän turhan kovaa. Paarithan siihen tarvittiin. Perulainen palasi vielä myöhemmin kentälle, mutta pyörtyi kesken pelin. Ja taas tuli paareille käyttöä.

Estadio nacional

Varoituksista huolimatta päädyttiin ottamaan taksi suoraan kadulta hotellille. Katsottiin vain, että otetaan vähän paremman näköinen auto, koska valikoima oli vähintäänkin kirjava. Taksi vei nätisti suorinta reittiä perille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti