sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Havana un-na-na

14.12. Torstai

Tittidii! Havannan aika! Aamusta taksi alle ja vuokra-autoa noutamaan. Varattuna oli pienimmän luokan vuokra-auto. Naureskeltiin, kun vuokraamon mies kertoi automme olevan ovien ulkopuolella ja siellä törötti pikkumaasturi. Hetken päästä kävi ilmi, ettei mies vitsaillut, vaan kyseinen Suzuki olisi seuraavat viisi päivää meidän. Uuden auton tuoksu, ajettu reilu 7000km, mutta hyvin erikoinen mulju ajella. Mutta oli auto ja vieläpä erittäin hyväkuntoinen, joten no problemos. Vamos!

Kiesi.

Tie Havannaan on hyväkuntoista ja opasteita löytyy matkan varrelta hyvin. Jälleen aiemmin luetut tiedot olivat vanhentuneet, tai sitten tiet ovat muualla huonokuntoisempia ja kylttejä on lisätty. Maps.me -offline karttaohjelma on kaupungin keskustassa ajoon hyvä, kuten myös jalan navigointiin.


Matkalla Varaderosta Havannaan on näköalakahvila laaksoon (kahvila oikealla ylhäällä).

Näkymät kahvilalta.

Hotelli löytyi helposti, pysäköintipaikka ei. Hotelli Colinan respasta kerrottiin, että turvallinen parkki on Hotel Habana Librellä, pari korttelia eteenpänä. Pyörittiin hotellia ympäri kolme kertaa, kunnes saatiin neuvo ajaa kolme kertaa oikeaan. Eli hotellin pihaan. Täältä auto pysäköitiin (vallet parking) hotellin alle parkkihalliin. 6 pesoa/päivä, auton saa koska tahansa käyttöönsä ja avain säilytetään hotellilla.

Huone saatiin heti. Respan nainen kertoi, että hänellä on huonoja uutisia: no hot water. Maybe tomorrow, mañana. Minkäs teet. Tähän oli varauduttu. Plussaa oli, että vettä tuli :D

Loppupäivä käytettiin Vedadon alueen nähtävyyksiin, koska hotellikin oli valittu Vedadosta. Hotellin vieressä oli Coppelia jäätelöketjun jättimäinen alue, jossa ihmiset jonottivat moniin eri jäätelökojuihin. Käveltiin pokalla (=urpoina) ensimmäisen jonon ohi suoraan alueelle. Joku juoksi kysymään, halutaanko jädeä, jätti rauhaan, kun ei haluttu. Tajuttiin pian tämän jälkeen, että alueelle tosiaan jonotettiin..Jonoista huudettiin aina muutama henkilö kerrallaan sisään, kuten Suomessa yökerhon ovelta.

Saavuttiin puistokaistaleelle, jolta löytyy Latinalaisen Amerikan presidenttien patsaita. Avenida de los Presidentes. Tätä pitkin päästiin Maleconille, havannalaisten kokoontumispaikalle meren ääreen. Malecon on pitkä rantaa kurvaileva katu leveällä jalkakäytävällä. Siellä kalastellaan, vietetään aikaa ja ihastellaan auringonlaskua. Se ei kuitenkaan ole enää missään kovin miellyttävässä kunnossa, meri on kuluttanut jalkakäytävän rei'ille ja terävät kivet tuppaa painumaan kenkien läpi.

Kalastelua Maleconilla.

Jonkin aikaa rantatietä käveltyä vastaan tuli Hotel Nacional.

Uudet latinalaisen Amerikan elokuvat olivat ensi-illassa ja ihmiset jonottivat leffateattereihin ympäri kaupunkia.

Hotellin läheltä löytyi vielä hyvä patskupaikka, joten syötiin iltapala ennen unia.

Päivitykset matkalta tulee nyt viiveellä, koska nettiä ei joka puolella ole ja kaupungissa tulee viiletettyä menemään enemmän. Pikku hiljaa mahdollisuuksien mukaan pukkaan päivityksiä. Viimeistään, kun palaan Varaderoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti