maanantai 11. joulukuuta 2017

Lämmin Karibia?!

10.12. Sunnuntai

Koko yön tuuli hillittömästi. Ikkunan takana oleva palmu rahisi heiluessaan, meren pauhuna kantautui huoneeseen saakka ja tuuli ulvoi villinä. Sama jatkui päivällä, mutta auringon paisteessa. Täytyy sanoa, että kohteen säätä olisi kannattanut seurata tarkemmin etukäteen. Yleensä aina tutkailen matkakohteen säätiedotuksia jonkin aikaa etukäteen ennen matkaa pakkaamisen helpottamiseksi. Nyt, kun sitä ei tehnyt, tuli yllätyksiä. Karibialla on kylmä! Eikä mukana ole montaakaan pitkähihaista/-lahkeista vaatetta. Muy frio!

No mutta. Aamupalan jälkeen yritettiin ottaa bussi alle. Busseja tuli olla respan mukaanvain yhdenlaisia. Maksat 5 pesoa ja saat matkustaa koko päivän. Varrottiin aikamme, mutta bussia ei kuulunut. Ihmeteltiin, kun pysäkillä ei näkynyt muita turisteja. Päätettiin kävellä noin viiden kilometrin matka puistoon. Matkan varrelle osui markkinat, sikaritalo ja Beatles Bar. Beatles Barissa esiintyy livebändejä ja näin osui käymään meidänkin pysähdyksellä. Jälkikäteen tarkistettuna kohde löytyy myös monelta suosituslistalta Varaderon osalta.

Lämpimältä näyttää - ei ole.

Markkinoilta.


The Beatles Bar

Kansallissankari Jose Martin patsas. Jose Martin kuvia ja patsaita löytyy tiheään. Samoin Che Guevara on läsnä monin eri tavoin, luonnollisesti.

Seurailtiin samalla busseja ja hoksattiin, että turisteille on omat kaksikerrosbussit ja pysäkit. Napattiin bussi ja ajeltiin Plaza Americas ostoskeskukselle. Sunnuntai-illalle ei ehkä niin välkky idea, melko hiljaistahan tuo oli. Käveltiin paikka läpi ja palattiin odottamaan bussia. Ja sitä sai muuten odotella! Toiseen suuntaan ehti mennä neljä, kun meidän suuntaa vielä odotettiin. Päätettiinkin käydä parilla vielä keskuksessa ja palata sitten pysäkille. Toimi.

Che ostoskeskuksen seinällä.

Ostoskeskuksen joulua.

Sitten suunta hotellin illalliselle, jonka jälkeen piti lähteä vielä busseilemaan Beatles Bariin, mutta nukkumatti korjasi jo kasilta sänkyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti