maanantai 11. joulukuuta 2017

Lepakkoluola ja skootterilla kaahailua

Maanantai 11.12.

Kasilta ylös, mukavien 12 tunnin unien jälkeen :D
Hidas aamu ja aamupalalle. Siitäpä läpsyteltiin hotellin viereiseen autovuokraamoon (CubaCar) ja otettiin alle skootteri. Vuokraus oli helppoa ja skoottereita oli hyvin saatavilla. Aikaa vei lähinnä vuokrafirman paperipinon täyttö. Skootterille mahdollisesti tapahtuvia tapaturmia ei korvaa mikään. Mikäli hajotat peilin, maksat peilin.

Skootterivuokrauskopilla.

Skootteri oli hyvä,joskin valittavissa oli ainoastaan 125 kuutioisia. Sillä viiletettiin kohti Varaderon niemen kärkeä. Matkalla tehtiin erinäisiä pysähdyksiä, mm. Cueva de Ambrosiossa. Kyseessä on upea luola, jossa asuu vajaa tuhat hedelmälepakkoa. Mihin kaikkeen sitä tuleekaan mentyä. Lepakot eivät suoranaisesti kuulu mielielukoihin, mutta jotakuinkin selvisin kunnialla reissusta.

Lepakkoluolalla.


Luolamaalauksia.

Lepakkokasa.

Puunjuuret jaksavat tunkeutua kalkkikiven läpi.



Luolasta löytyy paljon luolamaalauksia, joiden kuuleman mukaan arvioidaan olevan 2000 vuotta vanhoja. Luonnonvaloa tulee maanpäälle johtavista rei'istä, joka luo oman tunnelmansa. Opas oli hauska vanha mies. Opastettu osuus vei noin viisi minuuttia, jonka jälkeen sai käteensä lampun ja luvan kierrellä ominpäin. Mies tietysti halusi löytää lisää lepakoita ja niitähän löytyi enemmän kuin mitä ehkä olisin itse toivonut näkeväni. Valoa kun kohdisti väärään paikkaan, lähti kymmeniä lepakoita lentelemään ympäriinsä.
Sisäänpääsy luolaan oli 5CUC/hlö

Varahicacos Ecological Reserve oli seuraava kohde. Hinta sama, anti ei ihan. Luontopolku, joka sisälsi melko onnettoman lepakkoluolan. Välissä tuijotettiin saniaisia. Mielenkiintoinen näky oli muinaisihmisten asuttama luolasto sekä jättiläiskaktukset. Kun tajusin, että alueella on käärmeitä ja rapuja (isoja!), alkoikin pieni pakomatka.


Kohtuullisen kokoinen käärme luonut nahkansa tähän.

Luontoannosten jälkeen ajettiin viimein niemen päätyyn saakka. Täytyy sanoa, että thank god ei otettu hotellia sieltä. Resortit ovat isoja ja mahtavia, mutta muutoin alueella ei ole yhtään mitään muuta. Ei kaupan kauppaa, ei kuppilan kuppilaa. Kaikki hotellien ulkopuolinen aktiviteetti ja elämä keskittyy Varaderon alkupäähän.

Koska all inclusive-elämä alkoi ahdistaa jo melkein ensimmäisenä päivänä, huomiselle tuli jo villejä reitti-ideoita skootteriajelulle. Niin villejä, että täytyy käydä varmistamassa vuokraamosta, saako niin kaukana käydä. Palataan näihin, jos ideat saadaan toteutettua.

Viimein aurinkoinen näkymä hotellihuoneen partsilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti