tiistai 19. joulukuuta 2017

Vallankumoustelua

15.12. perjantai

Päivän plääni: vallankumousmuseo ja rommimuseo vanhassa kaupungissa. Käytännön toteutus: vallankumousmuseo, koska rommimuseo oli suljettu.

Vanhaa kaupunkia ei tarvinnut montaa askelta kulkea, kun tuli jo fiilis, että hotellin valinta Vedadon alueelta oli oikea valinta. Vanha kaupunki on eläväinen ja tuntuu, että turistit ovat pakkautuneet näiden muutamien korttelien alueelle. Hintataso nousee (luonnollisesti) ja hihassaroikkujia alkaa olemaan häiritsevästi verrattuna muualle kaupunkiin. Taksi-taksi, hello my friend jne. Tuli etiäinen tulevaisuuden Kuubasta, noinkohan tänne pesiytyy samanlainen kaupustelukulttuuri kuin Euroopan suurimmissa kaupungeissa on nyt.

Vedadon alue sen sijaan on enemmän paikallisten hallussa. Turisteja näkyy siellä täällä, mutta ei täällä Nikonit niin laula. Hintataso on järkevä.

Vallankumousmuseossa on sisätiloissa nähtävillä valokuvia ja tavaroita liittyen Kuuban vallankumoukseen. Ulkona näkee kulkuneuvoja, kuten Granma-aluksen, jolla vallankumoukselliset rantautuivat Meksikosta.


Muutama luodinreikä auton kyljessä (vallankumousmuseo).

Granma

Ja toinen granma :)

Vanha kaupunki on siitä erikoinen, että yksikin kortteli sivummalle oikeassa kohtaa, niin ajaudut täysin paikallisten alueelle. Pyykit roikkuu ikkunoissa, possulta leikellään päätä irti, lihaa myydään lautasella pikkukiskan ikkunalla. Restauroitu alue loppuu kuin seinään, tilalle astuu puoliksi romahtaneet rakennukset rapistuneine seinineen. Missään ei kuitenkaan tunnu turvattomalta kävellä.

Kaupunkia restauroidaan koko ajan. Tässä ote työturvallisuudesta :D


Puutyöläinen

Kuubassa ostetaan nettiä varten wifi-kortteja, jotta saadaan netti käyttöön. 1h/1CUC kortti käy koko maassa, mutta wifi -verkkoja on saatavilla vain tietyissä paikoissa. Esim. hotellit ja puistot. Yleensä hot spot -paikat on melko helppo bongata, jengi parveilee niissä kännykät kourassa.



Siellä lähtee possulta pää.

Lihakauppa. Ei liity äskeiseen possuun, possu oli kuulema kaiffareiden omiin juhliin.


Bar Restaurante VanVan, kiva kuppila matkan varrella.

Käytiin tsekkaamassa pari Ernest Hemingwayn käyttämää kuppilassa. La Floridasta Hemppa kehui Daiquireja (ei käyty sisällä) ja La Bodequita del Mediosta mojitoja. Jälkimmäisessä käytiin syömässä ja pitihän se mojitokin maistaa. Mesta oli tupaten täynnä baarin puolelta ja osa asiakkaista nautti juomat tien puolella. Ruoan jälkeen tarjoilija ojentaa tussin, jotta voit kirjoittaa nimesi seinään.

La Florida

La Bodequita del Medio









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti