perjantai 21. joulukuuta 2018

Singapore & Langkawi - hintalappu ja muita huomioita


Mitä tämä hupi maksoi?

Lennot/hlö:

Hki-Sin-Hki, Finnairin tarjouslennot 586€ FlightFinderin kautta.
Singapore-Langkawi, Scoot Airlines 76e/hlö, sis. 20g matkatavaraa.
Langkawi-Singapore, AirAsia 61e/hlö, sis. 20kg matkatavaraa ja ateria.

Lennot Singaporesta Langkawille saa halvemmallakin, mutta haluttiin järkevät lentoajat ja matkalaukut ruumaan. Näin meno-paluuhintoja mm. 80 euroon.

Sekä Scootilla että AirAsialla on (tätä kirjoittaessa) hyvät safety recordsit. Etukäteen olin lukenut molempien yhtiöiden osalta ongelmista, mm. myöhästymisistä. Meillä Scootin menolento Langkawille oli n. vartin myöhässä, eikä syy ollut lebtoyhtiön. AirAsia puolestaan laskeutui n. vartin etuajassa. Kommentteja oli myös ongelmanhoitotilanteista, koska kaikilla lentokentillä ei ilmeisesti ole näiden lentoyhtiöiden tiskejä ja soittamalla ei ole päässyt läpi. Näistä meille ei sen kummemmin onneksi muodostunut kokemusta. AirAsialla oli myös Langkawilla oma tiski, jolla henkilökuntaa.

Hotellit:

Singapore
Luxury 2br Marina Bay (apartment)
1318.24 SGD/~844€/4yötä, eli 211e/hlö neljältä yöltä.

Majoituksen sijainti oli hyvä. Todella keskeinen ja kävelymatkan päässä muun muassa Marina Bayn nähtävyyksistä. Kadun toisella puolella pieni 7/11 sekä hawker center edullista ruokailua varten. Kaksi metrolinjaa parin korttelin päässä (Telok Ayer ja Raffles Place), kätevä saapua Changin kentältä. Huoneiston partsilta oli upea näköala. Wifi tökki ja huoneisto oli odotettua pienempi, mutta todella siisti asunto.

Langkawi

Best Star Resort
Parvekkeeton huone 433e/9yötä (huonehinta)
Parvekkeellinen huone merinäköalalla 644e/9 yötä.

Kahden tähden hotelli. Hinta-laatusuhde kohtasi. Merinäköalahuone oli iso ja mukava, mutta toisena huoneena oli perushuone ilman parveketta ja siellä oli asioita rempallaan. Ei kuitenkaan valitettu, tai pyydetty toista huonetta, joten en tiedä muiden vastaavien huoneiden kunnosta. Respan palvelu oli hyvää. Parvekkeellisesta huoneesta ihanat näkymät, koska hotelli on rannalla. Sijainti oli kaikkeen nähden aivan huippu. Ranta takapihalla, kaupat, pesulat, skootterivuokraamot ja retkiä järjestävät kioskit heti vieressä tai tien toisella puolella.



Huomioita Singaporesta


-Tässä maassa ei arveluttaisi liikkua yksin pimeälläkään.
-Kaduilla ei näkynyt kerjäläisiä eikä örveltäjiä.
-Varaa messiin pätäkkää, kallista tosiaan on. ---Syödä voi edullisesti Hawker Centereissä. Nämä ovat hyvä vaihtoehto myös silloin, jos porukka haluaa syödä erilaisia ruokia, koska kojuja on joka lähtöön.
-Siisteys, vessoista lähtien
-Yllätti, että englantia ei puhuttukaan niin laajalti




Huomioita Langkawista


-Rauhallista (liekö johtui matkustusajankohdasta; alkujoulukuu?)
-Ei niin turistoitunut kuin moni mesta Thaikkulassa
-Vessapaperin sai vetää pöntöstä alas, jee!
-Siistiä
-Muslimimaa. Jos alkoholi kuuluu lomasuunnitelmiin, huomioi, ettei sitä saa kaikkialta. Esim. Kuahissa meinattiin ottaa oluset kotkan lähellä, mutta saatiin niiden sijaan juoda Cokista. Cenang Beachin puolella ei ongelma, biitsikuppiloita riittää :) Kannattaa huomioida uskontoasia jollain tapaa myös pukeutumisessa.
-Ei kaupustelua rannalla. Eikä muutoinkaan tyrkyttämistä. Ennemminkin myyjät näpräsivät älyluurejaan siihen saakka, kunnes menit kassalle.
-Muista ötökkämyrkky, jotta vältät päiviä kutisevilta jättipaiseilta.
-Edullinen
-Jos sukellat, varaa se hyvissä ajoin. Jos joku paikka on täynnä, kokeile toista puljua.
-Ympärillä paljon muita saaria, tekeminen ei lopu. 1.5h ja olet halutessasi Thaimaassa.
-Tiet asfaltoituja ja hyväkuntoisia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti